In de afgelopen 15 jaar hebben wij zowel als deelnemer als organisator aan vele rally evenementen mogen meedooen of mogen bijdragen. Keer op keer bleek dat het flinke tijd kost om alle routecontrole- en tijdkaarten snel en goed na te kijken. Als de rekenkamer denkt klaar te zijn volgt nog net die ene neutralisatie vanwege een slimme deelnemer die toch een kortere route had gevonden… Inmiddels zijn dan ook de deelnemers een paar drankjes verder en vormt zich lichte irritatie rond de uitslag en met name de duur ervan. Zonde van zo’n mooie rally dag waar de organisatie met haar marshals zoveel tijd in heeft gestoken! Begin 2020 heeft NovusLeo drie apps gelanceerd die, met behoud van charme en tradities, voor vrijwel elke rally een verlichting zullen brengen bij de marshals, deelnemers en dus de organisatie. Wij nodigen jullie van harte uit hier gebruik van te maken tijdens jullie evenement. Eind 2020 volgde daar een vierde, stand-alone, app op die zelfs gebruik van fysieke controles overbodig maakte. 

Marshal App

Met de Marshal App registreren uw deelnemers de tijden direct digitaal.

Marshals bepalen mede het gezicht van de rally, ze vervullen een belangrijke rol met o.a. de tijdregistratie van deelnemers. Als uw rekenkamer groot genoeg is kunt u voortijdig de handgeschreven loglijsten van de marshals doorrekenen voor een tussenresultaat inclusief tijdstraffen; een intensief en foutgevoelig klusje…

Wij zetten graag een stap vooruit in de tijd; elke marshal kan middels de Marshal App gemakkelijk tijden (of snelheden) registreren. Op die manier smelten we de traditionele loglijst samen met een digitale prikklok. Het grootste voordeel is dat de rekenkamer direct inzicht heeft in de opgelopen tijdstraffen en de organisatie weet welke equipes er nog ontbreken bij TC’s, Regularities of Tests.

De deelnemer behoudt zijn papieren controlekaart voor eigen administratie, de digitale loglijst wordt leidend voor de uitslag. Daarmee is traditie en charme samen met een razendsnelle uitslag gegarandeerd.

Voor berekening van tijdstraffen kan standaard het reglement worden ingesteld van de NHRF, KNAF, VAS of natuurlijk uw eigen voorkeur.

Deelnemers App

Neem uw controles gemakkelijk digitaal over voor een snelle uitslag.

Deelnemers zijn gedurende het evenement druk met het vinden van de juiste route. Het moment dat een lastige controle wordt gevonden kan euforisch zijn, zeker als de navigator het idee heeft dat niet veel concurrenten deze controle ook gaan vinden… Vol van adrenaline wordt de stempel op de kaart gedrukt om hem vervolgens trots te laten zien bij de lunch. Hier hangt ook een lijst met het aantal strafpunten per equipe; helaas nog niet up-to-date voor de equipes die na hun lunch weer door gaan met de volgende etappe.

De ‘traditionele’ kaart is noodzakelijk voor de administratie en dus klassering van de equipe, maar draagt ook bij aan de charme van ons spelletje. Hierin willen we niet te veel veranderen… Wat bij sommige rally’s sneller kan is de (tussentijdse) uitslag waarbij het aantal fout bekend is voor de equipes; zo kunnen zij tijdens de rally al leren van hun fouten. De Deelnemers App helpt de rekenkamer daarom met het nakijken van de routecontrole kaarten van deelnemers.

Een equipe kan bij de Lunch of Finish zelf de controles overnemen in de app om direct het aantal fout retour te krijgen alvorens aan de rally-kroket te beginnen. Uiteraard dient de papieren kaart ook nog ingeleverd te worden. Hiermee kan de rekenkamer een steekproef uitvoeren om foutief overnemen van controles uit te sluiten en/of te bestraffen.

Door deze app in te zetten vergroot u de capaciteit van de rekenkamer naar het aantal fanatieke equipes dat deelneemt. Minder fanatieke equipes die niet geïnteresseerd zijn in een tussenuitslag krijgen pas een uitslag nadat hun kaart door de rekenkamer is ingevoerd/nagekeken.

Het achterliggende algoritme ondersteund complexe combinaties, neutralisaties en foutletters. U kunt per controle een weegfactor invoeren.

Voorbeeld van de app: De SLS maakt van de app gebruik om haar droogritten direct na te kijken; u kunt het zelf ervaren via:
https://www.slsclassic.nl/sls-2020-oefendroogrit-1/

Digitale Rekenkamer

De beknopte beschrijving van bovenstaande apps geeft een overzicht van wat er voor deelnemers en marshals aan nieuwe mogelijkheden beschikbaar is. Echter is hierbij ook aan de uitzetter en organisatie gedacht. Zo kan de uitzetter (op afstand) in de Digitale Rekenkamer direct inzien welke combinaties equipes bij de lunch/finish hebben ingevoerd. Door een simpele klik kan een nieuw gevonden combinatie aan de moederkaart worden toegevoegd en/of worden geneutraliseerd. Daarbij is in één overzicht duidelijk waar de moeilijkheidsgraad van de rally lag; per controle op de moederkaart wordt aangegeven hoe vaak deze is gevonden. Is een controle na een bepaalde equipe niet helemaal meer gevonden? De Digitale Rekenkamer vertelt u dat deze met hoge waarschijnlijkheid uit het veld is verdwenen.

Verder biedt de Digitale Rekenkamer;

  • Gemakkelijk beheer van uw equipes (inclusief mogelijkheid tot uploaden)
  • Genereren van voorgedrukte routecontrolekaarten (met uw logo en namen van deelnemers)
  • Invoeren moederkaarten voor etappes
  • Genereren en publiceren van uitslagen

Alles kan in Excel worden gedownload zodat u zelf de laatste puntjes op de i kunt zetten of van uw persoonlijke huisstijl kunt voorzien.

ReDrive GPS App

Om het rally rijden nog digitaler, eenvoudiger en gebruiksvriendelijker te maken bieden wij de ReDrive GPS App aan. Met het gebruik van deze App (beschikbaar op alle grote mobiele besturingssystemen) wordt de route die door deelnemers gereden is, gecontroleerd met behulp van digitale ‘way-points’. Deze punten worden, tijdens het rijden, getoond als digitale route- en tijdscontroles. Na afloop van de gehele route wordt automatisch de score van dat equipe bepaald en eventueel tot een uitslag gevormd.

Het gebruik van GPS controles maakt het mogelijk dat dezelfde route over meerdere dagen verreden kunnen worden zonder dat er kans bestaat dat controles ‘verdwijnen’ of er bemande posten meerdere dagen op een parkeerterrein moeten blijven staan. Om die reden bieden wij oude routes (i.c.m. ReDrive GPS controles) van verschillende uitzetters in Nederland aan via een apart platform: www.redrive.app.

 

Software API

Maakt u reeds gebruik van andere rally controle software, andere Apps of systemen? Onze digitale rekenkamer is gemakkelijk te integreren via een API met uw software. Neem hierover vooral contact op voor de mogelijkheden.

Wat kost dat?

Zie onze pagina met tarieven voor meer informatie.

Meer informatie?

Als u behoefte heeft aan meer informatie of als u met vragen zit, neem dan vooral contact op met ons! Wij activeren graag voor u een demo-account.


E-Learning

Rallydeelnemers met weinig tot geen rallyervaring kan een hoop stress bespaard blijven door een rallycursus te volgen. Met de Rallyschool bieden wij een online leeromgeving die u de mogelijkheid geeft om op individuele basis uw rallykennis te vergroten. De Rallyschool geeft u toegang tot het volgen van een complete beginnerscursus maar ook het opfrissen of bijleren van specifieke rallyelement is mogelijk. In de E-learning worden video’s, vragen en oefeningen gebruikt om u een compleet en duidelijk overzicht te geven van de onderwerpen.

Mogelijkheden van de online rallycursus:

  • Keuze tussen een complete rallycursus of alleen specifieke modules
  • Zelf bepalen wanneer u leert en pauzeert
  • Uitgebreide oefeningen (droogritten) met uitleg
  • Gegarandeerd beter resultaat en vooral minder stress

Meer informatie over de Rallyschool vindt u hier. Of ga direct naar de webshop.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com